LEDENE KOCKE Očaravajući kolač rashladiće vas u vrelim letnjim danima, po receptu bez mane
Sočan kolač raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
Za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika brašna
- 3 kašike ulja
- 4 kašike kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
Za preliv:
- 200 g šećera
- 2 čaše vode
- Za fil:
- 600 ml mleka
- 9 punih kašika brašna
- 250 g putera
- 150 g šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 4 kašike mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odvojte žumanca od belanaca. Penasto umutite žumanca, pa dodajte ulje i ponovo umutite. Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao, pa dobro sjedinite mikserom. Belanca polako umešajte u smesu od žumanaca. Izlijte u pleh obložen pek-papirom. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pomešajte šećer i vodu, pa zakuvajte. Kad proključa, sklonite s ringle i prelijte pečenu koru vrućim sirupom. 200 ml pomešajte sa brašnom. Ostatak mleka zagrejte u šerpi s vanilinim šećerom. Dodajte smesu sa brašnom, i kuvajte uz neprestano mešanje. Pustite da se prohladi, pa u njega dodajte penasto umućen puter sa šećerom u prahu. Mikserom dobro sjedinite. Preko prohlađene kore ravnomerno rasporedite fil. Čokoladu otopite s mlekom, da dobijete glazuru. Preko fila premažite glazuru. Ostavite kolač u frižideru da se stegne.
Možda vas zanima:
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM I lede i slade, a uspevaju i početnicima
Mekane i sočne, najbolje odmah stavite duplu meru.
LEDENE KOCKE Priprema je jednostavna, a lede i slade u isto vreme, kao izmišljene za proleće
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
LEDENE KOCKE Osvežavajući kolač koji u isto vreme i ledi i sladi, po receptu bez mane
Kremast i čokoladan, nećete moći da prestanete da ga jedete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)