LEDENE KOCKE Očaravajući kolač rashladiće vas u vrelim letnjim danima, po receptu bez mane
Sočan kolač raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
Za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika brašna
- 3 kašike ulja
- 4 kašike kakaoa
- 1 kašičica praška za pecivo
Za preliv:
- 200 g šećera
- 2 čaše vode
- Za fil:
- 600 ml mleka
- 9 punih kašika brašna
- 250 g putera
- 150 g šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 4 kašike mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Odvojte žumanca od belanaca. Penasto umutite žumanca, pa dodajte ulje i ponovo umutite. Dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i kakao, pa dobro sjedinite mikserom. Belanca polako umešajte u smesu od žumanaca. Izlijte u pleh obložen pek-papirom. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pomešajte šećer i vodu, pa zakuvajte. Kad proključa, sklonite s ringle i prelijte pečenu koru vrućim sirupom. 200 ml pomešajte sa brašnom. Ostatak mleka zagrejte u šerpi s vanilinim šećerom. Dodajte smesu sa brašnom, i kuvajte uz neprestano mešanje. Pustite da se prohladi, pa u njega dodajte penasto umućen puter sa šećerom u prahu. Mikserom dobro sjedinite. Preko prohlađene kore ravnomerno rasporedite fil. Čokoladu otopite s mlekom, da dobijete glazuru. Preko fila premažite glazuru. Ostavite kolač u frižideru da se stegne.
Možda vas zanima:
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM I lede i slade, a uspevaju i početnicima
Mekane i sočne, najbolje odmah stavite duplu meru.
LEDENE KOCKE Priprema je jednostavna, a lede i slade u isto vreme, kao izmišljene za proleće
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
LEDENE KOCKE Osvežavajući kolač koji u isto vreme i ledi i sladi, po receptu bez mane
Kremast i čokoladan, nećete moći da prestanete da ga jedete.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)