NEODOLJIVE NJOKE PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Sočne i slasne, za ručak koji se pamti.

Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 80 g brašna, plus dodatno za posipanje
- četiri trake dimljene slanine
- dva čena belog luka
- 200 g zamrznutog graška
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 75 g starog čedar sira
Priprema:
Krompir operite i skuvajte, pa ga izgnječite na velikoj čistoj dasci. Začinite morskom solju i crnim biberom po ukusu, pa rukama dodajte brašno. Testo mesite na pobrašnjenoj radnoj površini dok ne postane elastično, pa ga podelite na četiri jednaka dela. Svaki deo oblikujte u kobasicu debljine oko 2 cm. Isecite ih na komade dužine 3 cm pa oblikujte u kuglice. Stavite vodu u lonac i ostavite da provri. Slaninu grubo isecite i pržite 3 minuta sa prstohvatom crnog bibera u velikom tiganju na srednje jakoj temperaturi.Isecite beli luk pa ga dodajte, kuvajući jedan minut, pa sipajte malo vode i zamrznuti grašak. Kuvajte dok grašak ne omekša, blago ga gnječeći. Dodajte pavlaku, pa sklonite tiganj sa vatre i u smesu narendajte sir. Kuvajte njoke dva do tri minuta u slanoj vodi, tj dok ne isplivaju na površinu. Onda ih prebacite u sos.
Možda vas zanima:

GRATINIRANE NJOKE SA GORGONZOLOM Gurmanski ručak pravi je raj za nepca, ukućani će biti oduševljeni
Držaće vas dugo sitim, a ukusa koji priča priče.

NJOKE OD BATATA I VRGANJA Naprave se lako, a pojedu u slast, po receptu bez mane
Kremaste i slasne, a zasitne.

CRNE NJOKE Ručak koji će porodica obožavati, zasitan i preukusan, za sve svečane prilike
Držaće vas dugo sitim, a savršenog ukusa.

NJOKE SA RIKOTOM U SOSU Zasitne i preukusne, postaće vaše novo omiljeno jelo
Kremasto jelo držaće vas dugo sitim.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)