NEODOLJIVE NJOKE PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Sočne i slasne, za ručak koji se pamti.
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 80 g brašna, plus dodatno za posipanje
- četiri trake dimljene slanine
- dva čena belog luka
- 200 g zamrznutog graška
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 75 g starog čedar sira
Priprema:
Krompir operite i skuvajte, pa ga izgnječite na velikoj čistoj dasci. Začinite morskom solju i crnim biberom po ukusu, pa rukama dodajte brašno. Testo mesite na pobrašnjenoj radnoj površini dok ne postane elastično, pa ga podelite na četiri jednaka dela. Svaki deo oblikujte u kobasicu debljine oko 2 cm. Isecite ih na komade dužine 3 cm pa oblikujte u kuglice. Stavite vodu u lonac i ostavite da provri. Slaninu grubo isecite i pržite 3 minuta sa prstohvatom crnog bibera u velikom tiganju na srednje jakoj temperaturi.Isecite beli luk pa ga dodajte, kuvajući jedan minut, pa sipajte malo vode i zamrznuti grašak. Kuvajte dok grašak ne omekša, blago ga gnječeći. Dodajte pavlaku, pa sklonite tiganj sa vatre i u smesu narendajte sir. Kuvajte njoke dva do tri minuta u slanoj vodi, tj dok ne isplivaju na površinu. Onda ih prebacite u sos.
Možda vas zanima:
NJOKE SA SLANINOM ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Svakim zalogajem pomeraju granice dobrog ukusa
Ukućani će stajati u redu za još.
NJOKE SA RIBOM ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Kačkavalj se topi u ustima, i dupla mera će biti malo
Kremasto i slasno jelo.
NJOKE U PESTO SOSU Ručak koji će obožavati cela porodica, svaki zalogaj je raj za nepca
Držaće vas dugo sitim, a fenomenalnog ukusa.
NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)