NEODOLJIVE NJOKE PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Posle ovog recepta zaboravićete sve druge

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Sočne i slasne, za ručak koji se pamti.

njoke sa sirom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 80 g brašna, plus dodatno za posipanje
  • četiri trake dimljene slanine
  • dva čena belog luka
  • 200 g zamrznutog graška
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • 75 g starog čedar sira

Priprema:

Krompir operite i skuvajte, pa ga izgnječite na velikoj čistoj dasci. Začinite morskom solju i crnim biberom po ukusu, pa rukama dodajte brašno. Testo mesite na pobrašnjenoj radnoj površini dok ne postane elastično, pa ga podelite na četiri jednaka dela. Svaki deo oblikujte u kobasicu debljine oko 2 cm. Isecite ih na komade dužine 3 cm pa oblikujte u kuglice. Stavite vodu u lonac i ostavite da provri. Slaninu grubo isecite i pržite 3 minuta sa prstohvatom crnog bibera u velikom tiganju na srednje jakoj temperaturi.Isecite beli luk pa ga dodajte, kuvajući jedan minut, pa sipajte malo vode i zamrznuti grašak. Kuvajte dok grašak ne omekša, blago ga gnječeći. Dodajte pavlaku, pa sklonite tiganj sa vatre i u smesu narendajte sir. Kuvajte njoke dva do tri minuta u slanoj vodi, tj dok ne isplivaju na površinu. Onda ih prebacite u sos. 

Komentari (0)

Loading