LOVAČKE ŠNICLE PO KAFANSKOM RECEPTU Sočne i slasne, polizaćete i tanjir koliko su ukusne

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz krompir pire.

lovačke šnicle
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg svinjskih šnicli
  • 200 g brašna
  • 100 ml ulja
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika slatke mlevene paprike
  • 1 kocka za supu (goveđa)
  • 500 ml vode

Priprema:

Posolite šnicle po ukusu, pa ih uvaljajte u brašno i pržite s obe strane da porumene. Izvadite na ubrus. U istoj šerpi propržite iseckan crni i beli luk. U vreloj vodi razmutite kocku za supu pa dodajte u šerpu. Dodajte mlevenu papriku i kašiku brašna pa promešajte da ne bude grudvica. Vratite šnicle u šerpu i ostavite da se dinstaju sat vremena.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading