UŠTIPCI OD MLEVENOG MESA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, nema ko će im odoleti
Najbolje služite uz pomfrit ili prilog p želji.
Potrebno je:
- 300 g mlevenog mesa
- 2 jajeta
- 3 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 dl vode
- 3-4 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- po ukusu so
- biber
- po potrebi ulje (za prženje)
Priprema:
Iseckajte sitno crni i beli luk. U jednoj posudi sjedinite mleveno meso, jaja, brašno, prašak za pecivo, vodu i dodajte seckan luk. Zatim posolite i pobiberite. Kašikom uzimajte po deo smese i pržite uštipke na zagrejanom ulju na umerenoj temperaturi. Ostavite na ubrus da se ocede od viška masnoće.
Možda vas zanima:
UŠTIPCI KOJI VRAĆAJU VREME UNAZAD Zaboravljeni miris kuhinje naših baka
Sočni i slasni, savršeni za doručak ili večeru.
UŠTIPCI OD BELOG MESA SE SMAŽU U TRENU Slasni zalogaji koji pomeraju granice dobrog ukusa
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
UŠTIPCI SA KOBASICAMA PRAVI RAJ ZA NEPCA Savršeni za doručak, a nema ko ih ne voli
Služite tople, uz prilog po želji.
DRUGAČIJI UŠTIPCI OD PIRINČA Spolja hrskavi a iznutra mekani, svaki zalogaj je raj za nepca
Savršeni za doručak, večeru ili užinu.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)