UŽIČKA PITA RAZLJEVUŠA BEZ KORA Sve se pomeša i peče, a pravi raj za nepca
Sjajno ide za doručak ili večeru.
Potrebno je:
- 2 veća jajeta
- 150 g kajmaka
- 300 g sitnog, slanog sira
- 300 ml mleka
- 300 g kukuruznog brašna
- 1 šoljica ulja
- so po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.Belanca odvojite od žumanca, pa umutite belanca u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca s uljem i kajmakom, pa dodajte mleko i sitan sir, posolite i promešajte. Onda dodajte po malo brašna, pa sneg od belanaca i promešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite pitu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
PITA SA MESOM BOLJA OD BUREKA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, nestače sa stola odmah.
VRANJANSKA PITA BUDI SVA ČULA Paprike joj daju posebnu sočnost, a super je i hladna
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PREUKUSNE SAMOSA PITICE Hrskavih kora i bogatog nadeva, i dupla mera će biti malo
Prave se lako, a pojedu brzo.
PITA SAVIJAČA SA KOPRIVOM BUDI SVA ČULA Zdrava i mirisna, smaže se u trenu
Savršena za doručak ili večeru, uz šolju jogurta.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)