UŽIČKA PITA RAZLJEVUŠA BEZ KORA Sve se pomeša i peče, a pravi raj za nepca

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Sjajno ide za doručak ili večeru.

masonica
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 veća jajeta
  • 150 g kajmaka
  • 300 g sitnog, slanog sira
  • 300 ml mleka
  • 300 g kukuruznog brašna
  • 1 šoljica ulja
  • so po ukusu

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni.Belanca odvojite od žumanca, pa umutite belanca u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca s uljem i kajmakom, pa dodajte mleko i sitan sir, posolite i promešajte. Onda dodajte po malo brašna, pa sneg od belanaca i promešajte. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite pitu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading