VANILICE PO RECEPTU IZ STARE JUGOSLAVIJE Mirisne, sočne i mekane, svakim zalogajem bude nostalgiju
Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan.
Potrebno je:
- 1 jaje
- 50 g margarina
- 100 g masti
- 100 g šećera u prahu
- 300 g brašna
- na vrh noža praška za peciva
- 1 vanilin šećer
- korica limuna po želji
- džem za mazanje
- prah šećer sa vanilom za valjanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja, mast, margarin i šećer. Onda dodajte brašno i malo praška za pecivo. Razvijte testo za pola cm pa vadite male kružiće.Ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Mažite džemom pa spajajte po dve. Na kraju valjajte vanilice u prah šećer.
Možda vas zanima:
DOMAĆE VANILICE SE TOPE U USTIMA Kraljice prazničnog stola
Mekane i sočne, nema im ravnih.
TETA RADINE VANILICE BUDE NOSTALGIJE Izdašne i slatke, po receptu iz stare sveske
Najbolje stavite odmah duplu meru.
LAŽNE VANILICE BUDE SVA ČULA Priprema je nikad brža i lakša, a i dupla mera će biti malo
Savršene za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
LAŽNE VANILICE Može i dete da ih napravi, a dobićete brojne pohvale, nema im ravnih!
Mekane i ukusne, pravićete stalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)