BLONDI Savršen za početnike, a polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Sočan i jednostavan za pripremu.
Potrebno je:
- 285 g brašna
- 250 g smeđeg šećera
- 220 g maslaca
- 120 g bele čokolade
- 100 g belog šećera
- 100 g oraha
- 2 velika jaja
- 1 žumance
- 2 kašičice arome vanile
- 2 kašičice gustina
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice praška za pecivo
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Rastopite maslac na pari, dodajte šećer i mešajte sve dok ne dobijete jednoličnu smesu. U nju dodajte jaja, žumance, aromu vanile i ponovo sve dobro pomešajte. U posebnoj čini prosejte brašno, gustin, so i prašak za pecivo i pomešajte. Postepeno dodajte suve sastojke u mokre - odnosno u smesu s maslacem, i mešajte dok se ne sjedine svi sastojci. U dobijenu masu dodajte komadiće bele čokolade i sitno seckane orahe, pa lagano promešajte špatulom ili varjačom. Prebacite u četvrtasti pleh obložen pek-papirom i pecite kolač od 25 do 30 munuta.
Možda vas zanima:
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
BRAUNI Donosimo vam originalni američki recept za slatkiš koji uspeva svima
Pola pleha nestane dok trepnete.
ČOKOLADNI BRAUNI SA BANANOM Treba vam samo 2 sastojka, sve se pomeša i peče, a ispadne vrhunski desert!
Pravi se lako, a pojede brzo.
NEODOLJIVI BRAUNI SA VIŠNJAMA Pravi se maltene sam, a savršen za iznenadne goste
Sočan i mekan kao duša, za prave sladokusce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)