POGAČICE SA JAGODAMA Pola pleha nestane dok trepnete, po ukusu im nema ravnih
Savršene za užinu ili desert.
Potrebno je:
- 250 g mekog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 50 g hladnog putera
- 2 kašike šećera
- 150 ml mleka
- 1 jaje
Za posluženje:
- džem od jagoda po želji
- slatka pavlaka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Zatim dodajte puter i utrljajte ga u brašno prstima dok ne dobijete mrvičastu smesu. Umešajte šećer, pa sipajte mleko i lagano zamesite testo. Razvucite testo na debljinu od 2-2,5 cm i čašom vadite krugove. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite umućenim jajetom. Pecite pogačice oko 12 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Služite tople sa džemom od jagoda.
Možda vas zanima:
BRZE POGAČICE SA SIROM Jednom kad ih probate zaboravićete na pekaru, po ukusu nema slasnijih
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
POGAČICE SA ČVARCIMA Pojedu se u slast, posle ovog recepta ćete zaboraviti na pekaru
Slasne i mekane, pravićete stalno.
POGAČICE OD SAMO 4 SASTOJKA Biće mekane i sutradan, a pravi raj za nepca
Savršene za doručak, uz šolju jogurta.
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Još ukusnije od onih kupovnih, samo dodajte šolju jogurta
Priprema nije kompikovana, a ukusne i slasne.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)