PARADAJZ ČORBA PO KAFANSKOM RECEPTU Savršenog ukusa, a daće vam energije za ceo dan

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Krepi organizam u trenu.

paradajz čorba
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6 velikih paradajza, oljuštenih i iseckanih
  • 1 glavica crnog luka, iseckana
  • 2 čena belog luka, iseckana
  • 4 šolje pilećeg bujona
  • 1 šolja pavlake za kuvanje
  • so i biber po ukusu
  • maslinovo ulje

Priprema:

U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje i propržite crni i beli luk dok ne postanu mekani. Dodajte paradajz i kuvajte 10 minuta. Sipajte pileći bujon i pustite da provri. Smanjite vatru i kuvajte još 20 minuta. Izblendajte supu štapnim mikserom dok ne postane glatka. Dodajte pavlaku, so i biber, promešajte i kuvajte još 5 minuta.

 

Komentari (0)

Loading