LAŽNI ČIZKEJK Brzinski desert koji se topi u ustima, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremast i sočan, za sve prilike.
Potrebno je:
Za podlogu:
- 200 g mekanih urmi bez koštica
- 120 g oraha
Za preliv:
- 250 g indijskih oraščića
- 150 g javorovog sirupa ili agave
- 150 ml kokosovog mleka
- 80 ml rastopljenog kokosovog ulja
- 1 limun
Priprema:
Orahe usitnite u blenderu da dobijete prah. Onda izblendajte urme bez koštica dok ne dobijete pastu.Pomešajte orahe sa urmom pa sve izblendajte.Stavite u kalup pa u frižider na hlađenje. Potopite indijske oraščiće sat vremena u vrućoj vodi.Zatim ocedite vodu i izblendajte zajedno s rastopljenim kokosovim uljem, mlekom, sokom jednog isceđenog limuna i javorovim sirupom. Preko podloge prelijte smesu pa dekorišite voćem. Ostavite u frižideru četiri do šest sati da se lažni čizkejk stegne.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Savršeni spoj sira, mekane korice od keksa i omiljenog voća
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
NEODOLJIVI ČIZKEJK SA MALINAMA Savršen balans između slatkog i kiselog
Kremast i brz, za prave sladokusce.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Kad ga jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Nastao je iz greške, a danas ga obožavaju milioni
San Sebastijan čizkejk je napravljen greškom u baru „La Vina“ u Španiji. Kolač je slučajno stavljen u pogrešnu rernu, nakon čega je potamneo, kao da je izgoreo, a unutra je ostao kremast. Poslužili su ga kao novi kolač u baru, gosti su bili oduševljeni pa je od tada prava senzacija.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)