LAŽNI ČIZKEJK Brzinski desert koji se topi u ustima, nema ko će ostati na samo jednom parčetu

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Kremast i sočan, za sve prilike.

lažni čizkejk
Printscreen

Potrebno je:

Za podlogu:

  • 200 g mekanih urmi bez koštica
  • 120 g oraha

Za preliv:

  • 250 g indijskih oraščića
  • 150 g javorovog sirupa ili agave
  • 150 ml kokosovog mleka
  • 80 ml rastopljenog kokosovog ulja
  • 1 limun

Priprema:

Orahe usitnite u blenderu da dobijete prah. Onda izblendajte urme bez koštica dok ne dobijete pastu.Pomešajte orahe sa urmom pa sve izblendajte.Stavite u kalup pa u frižider na hlađenje. Potopite indijske oraščiće sat vremena u vrućoj vodi.Zatim ocedite vodu i izblendajte zajedno s rastopljenim kokosovim uljem, mlekom, sokom jednog isceđenog limuna i javorovim sirupom. Preko podloge prelijte smesu pa dekorišite voćem. Ostavite u frižideru četiri do šest sati da se lažni čizkejk stegne.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading