LAŽNI ČIZKEJK Brzinski desert koji se topi u ustima, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremast i sočan, za sve prilike.
Potrebno je:
Za podlogu:
- 200 g mekanih urmi bez koštica
- 120 g oraha
Za preliv:
- 250 g indijskih oraščića
- 150 g javorovog sirupa ili agave
- 150 ml kokosovog mleka
- 80 ml rastopljenog kokosovog ulja
- 1 limun
Priprema:
Orahe usitnite u blenderu da dobijete prah. Onda izblendajte urme bez koštica dok ne dobijete pastu.Pomešajte orahe sa urmom pa sve izblendajte.Stavite u kalup pa u frižider na hlađenje. Potopite indijske oraščiće sat vremena u vrućoj vodi.Zatim ocedite vodu i izblendajte zajedno s rastopljenim kokosovim uljem, mlekom, sokom jednog isceđenog limuna i javorovim sirupom. Preko podloge prelijte smesu pa dekorišite voćem. Ostavite u frižideru četiri do šest sati da se lažni čizkejk stegne.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Savršeni spoj sira, mekane korice od keksa i omiljenog voća
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
NEODOLJIVI ČIZKEJK SA MALINAMA Savršen balans između slatkog i kiselog
Kremast i brz, za prave sladokusce.
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Kad ga jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Nastao je iz greške, a danas ga obožavaju milioni
San Sebastijan čizkejk je napravljen greškom u baru „La Vina“ u Španiji. Kolač je slučajno stavljen u pogrešnu rernu, nakon čega je potamneo, kao da je izgoreo, a unutra je ostao kremast. Poslužili su ga kao novi kolač u baru, gosti su bili oduševljeni pa je od tada prava senzacija.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)