DUNAVSKI PAPRIKAŠ Riblji specijalitet koji osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Posan i slasan ručak.
Potrebno je:
- 1kg šarana
- 1 kg bele ribe
- 5 glavica crnog luka
- ulje
- 2 kašike vinskog sirćeta
- 2 kašike crvene začinske paprike
- 2-3 dl soka od paradajza
- 1 dl crvenog vina, biber
Priprema:
Ribu isecite na komade, poprskajte vinskim sirćetom i ostavite da stoji pola sata. Na ulju propržite luk isečen na rebarca, dodajte papriku, seckan celerov list, pa nalijte vinom i sokom od paradajza i kuvajte dok povrće skroz ne omekša. Kuvani sos procedite u drugu šerpu, dodajte ribu koju ste prethodno posolili i ostavite na laganoj vatri 40 minuta. Poslužite paprikaš uz kuvani krompir ili pirinač.
Možda vas zanima:
RIBLJI PAPRIKAŠ Posno jelo koje će vas dugo držati sitim, savršenog ukusa
Posno, a zasitno jelo.
RIBLJI PAPRIKAŠ NA SREMSKI NAČIN Gurmansko jelo za dane posta koje pomera granice dobrog ukusa
Sočan i ukusan, pravi raj za nepca.
IDEJA ZA SUPER RUČAK SUTRA Zdravi paprikaš od ribe napravićete za ceo vikend
Količina koja će zadovojiti celu porodicu.
PIKANTNI OSLIĆ ZA SAVRŠEN RUČAK Posno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Služite uz krompir ili prilog po želji.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)