AMERIČKA PITA SA BRESKVAMA Mirisna i sočna, nestaće pola pleha dok trepnete
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 300 g brašna
- 200 g hladnog putera, isečenog na kockice
- 2 kašike šećera
- prstohvat soli
- 5-6 kašika ledene vode
Sastojci za nadev:
- 5-6 zrelih bresaka (oko 800 g), oljuštenih i isečenih na kriške
- 120 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 kašika soka od limuna
- 2 kašike gustina (ili brašna)
- 1/2 kašičice cimeta
- prstohvat muskatnog oraščića (po želji)
Za premaz:
- 1 jaje
- 1 kašika mleka
- kristal šećer za posipanje
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, šećer i so, pa dodajte hladan puter i utrljajte ga prstima dok ne dobijete mrvičastu smesu. Dodajte vodu i umesite testo. Podelite na dve loptice, uvijte u foliju i ostavite u frižider na 30 minuta.Za nadev pomešajte kriške bresaka sa šećerom, vanilom, limunom, gustinom i začinima.Razvucite jednu polovinu testa i stavite je u kalup. Sipajte nadev. Drugu polovinu testa stavite preko (cela ili kao rešetku), spojte ivice i premažite umućenim jajetom s mlekom. Pospite šećerom. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta, zatim na 180 još 30–35 minuta. Ohladite pitu pre sečenja.
Možda vas zanima:
AMERIČKA PITA SA VIŠNJAMA Mirisna voćna poslastica za prave sladokusce i one izbirljive
Mekana i sočna, uzećete parče više.
AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.
POSNA AMERIČKA PITA Neodoljiva poslastica za svako doba dana, mirisna i sočna
Fenomenalna poslastica raspametiće i one izbirljive.
GERM KNEDLE SE TOPE U USTIMA U isto vreme greju i slade, prava zimska poslastica
Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)