AMERIČKA PITA SA BRESKVAMA Mirisna i sočna, nestaće pola pleha dok trepnete

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

američka pita sa breskvama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g brašna
  • 200 g hladnog putera, isečenog na kockice
  • 2 kašike šećera
  • prstohvat soli
  • 5-6 kašika ledene vode

Sastojci za nadev:

  • 5-6 zrelih bresaka (oko 800 g), oljuštenih i isečenih na kriške
  • 120 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašika soka od limuna
  • 2 kašike gustina (ili brašna)
  • 1/2 kašičice cimeta
  • prstohvat muskatnog oraščića (po želji)

Za premaz:

  • 1 jaje
  • 1 kašika mleka
  • kristal šećer za posipanje

Priprema:

U posudi pomešajte brašno, šećer i so, pa dodajte hladan puter i utrljajte ga prstima dok ne dobijete mrvičastu smesu. Dodajte vodu i umesite testo. Podelite na dve loptice, uvijte u foliju i ostavite u frižider na 30 minuta.Za nadev pomešajte kriške bresaka sa šećerom, vanilom, limunom, gustinom i začinima.Razvucite jednu polovinu testa i stavite je u kalup. Sipajte nadev. Drugu polovinu testa stavite preko (cela ili kao rešetku), spojte ivice i premažite umućenim jajetom s mlekom. Pospite šećerom. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta, zatim na 180 još 30–35 minuta. Ohladite pitu pre sečenja.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading