AMERIČKA PITA SA BRESKVAMA Mirisna i sočna, nestaće pola pleha dok trepnete
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 300 g brašna
- 200 g hladnog putera, isečenog na kockice
- 2 kašike šećera
- prstohvat soli
- 5-6 kašika ledene vode
Sastojci za nadev:
- 5-6 zrelih bresaka (oko 800 g), oljuštenih i isečenih na kriške
- 120 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 kašika soka od limuna
- 2 kašike gustina (ili brašna)
- 1/2 kašičice cimeta
- prstohvat muskatnog oraščića (po želji)
Za premaz:
- 1 jaje
- 1 kašika mleka
- kristal šećer za posipanje
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, šećer i so, pa dodajte hladan puter i utrljajte ga prstima dok ne dobijete mrvičastu smesu. Dodajte vodu i umesite testo. Podelite na dve loptice, uvijte u foliju i ostavite u frižider na 30 minuta.Za nadev pomešajte kriške bresaka sa šećerom, vanilom, limunom, gustinom i začinima.Razvucite jednu polovinu testa i stavite je u kalup. Sipajte nadev. Drugu polovinu testa stavite preko (cela ili kao rešetku), spojte ivice i premažite umućenim jajetom s mlekom. Pospite šećerom. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta, zatim na 180 još 30–35 minuta. Ohladite pitu pre sečenja.
Možda vas zanima:
AMERIČKA PITA SA VIŠNJAMA Mirisna voćna poslastica za prave sladokusce i one izbirljive
Mekana i sočna, uzećete parče više.
AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.
POSNA AMERIČKA PITA Neodoljiva poslastica za svako doba dana, mirisna i sočna
Fenomenalna poslastica raspametiće i one izbirljive.
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)