PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Klasik na drugačiji način, svaki zalogaj je raj za nepca

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Lagane i zasitne, pravićete stalno.

paprike punjene krompirom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 8 komada paprika babura
  • 500 g krompira
  • 2 paradajza
  • 80 g pirinča
  • 4 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1/2 manje veze peršuna
  • 200 g kravljeg sira
  • 100 ml ulja
  • so
  • biber

Priprema:

Paprike operite i očistite od semenki pa pripremite za punjenje. Kapice sačuvajte. Propržite sitno seckan crni luk na zagrejanom ulju. Nakon što omekša dodajte mu sečenu šargarepu i krompir pa propržite.Sipajte malo vode i dinstajte sve dok povrće ne omekša.Onda dodajte prethodno obaren i oceđen pirinač i oljušten i na kockice isečen paradajz. Posolite i pobiberite. Paprike napunite pripremljenom smesom, pa ih porežajte u pleh obložen pek papirom. Prelijte vodom da ogreznu pa kuvajte na tihoj vatri. Nakon što voda upola ispari, preko svake stavite komad sira i poklopite kapicama.Pecite oko 40 minuta.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading