PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Klasik na drugačiji način, svaki zalogaj je raj za nepca
Lagane i zasitne, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 8 komada paprika babura
- 500 g krompira
- 2 paradajza
- 80 g pirinča
- 4 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 1/2 manje veze peršuna
- 200 g kravljeg sira
- 100 ml ulja
- so
- biber
Priprema:
Paprike operite i očistite od semenki pa pripremite za punjenje. Kapice sačuvajte. Propržite sitno seckan crni luk na zagrejanom ulju. Nakon što omekša dodajte mu sečenu šargarepu i krompir pa propržite.Sipajte malo vode i dinstajte sve dok povrće ne omekša.Onda dodajte prethodno obaren i oceđen pirinač i oljušten i na kockice isečen paradajz. Posolite i pobiberite. Paprike napunite pripremljenom smesom, pa ih porežajte u pleh obložen pek papirom. Prelijte vodom da ogreznu pa kuvajte na tihoj vatri. Nakon što voda upola ispari, preko svake stavite komad sira i poklopite kapicama.Pecite oko 40 minuta.
Možda vas zanima:
BOSANSKE PUNJENE PAPRIKE NIKO NE ODBIJA Nemaju meso, a polizaćete i tanjir
Služite tople, uz kajmak ili kiselo mleko.
PUNJENE PAPRIKE SA KROMPIROM U PAVLAKA SOSU Greju dušu i telo
Prave se lako, a osvajaju na prvi zalogaj.
PAPRIKE PUNJENE BULGUROM Zasitne i preukusne, polovina nestane u roku od odmah
Sočne i drugačije, pravićete stalno.
PUNJENE PAPRIKE U PARADAJZ SOSU GREJU DUŠU A ispadnu baš kao one bakine
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)