KIFLICE SA PIVOM Svakim zalogajem bude sećanje na detinjstvo, baš kao one iz bakine kuhinje
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 250 ml piva
- 200 ml ulja
- prstohvat soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 g džema
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Sipajte pivo i ulje u suve sastojke, pa mešajte sve dok ne dobijete homogeno testo. Zatim ga podelite na nekoliko manjih loptica. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte svaku u tanak krug. Onda krugove isecite na trouglove. Na svaki nanesite po kašičicu džema blizu šireg kraja. Uvijajte trouglove od šireg ka užem kraju da dobijete kiflice. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite kiflice oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Tople ih pospite prah šećerom.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA PIVOM Sočno pecivo koje pomera granice dobrog ukusa, a biće sveže i sutradan
Držaće vas dugo sitim, a savršene za doručak ili užinu.
BRZE KIFLICE SA PIVOM Sočne i slatke, po starom receptu iz bakine kuhinje
Super idu uz kafu ili čaj.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)