KIFLICE SA PIVOM Svakim zalogajem bude sećanje na detinjstvo, baš kao one iz bakine kuhinje
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 250 ml piva
- 200 ml ulja
- prstohvat soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 g džema
Za posipanje:
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Sipajte pivo i ulje u suve sastojke, pa mešajte sve dok ne dobijete homogeno testo. Zatim ga podelite na nekoliko manjih loptica. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte svaku u tanak krug. Onda krugove isecite na trouglove. Na svaki nanesite po kašičicu džema blizu šireg kraja. Uvijajte trouglove od šireg ka užem kraju da dobijete kiflice. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite kiflice oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Tople ih pospite prah šećerom.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA PIVOM Sočno pecivo koje pomera granice dobrog ukusa, a biće sveže i sutradan
Držaće vas dugo sitim, a savršene za doručak ili užinu.
BRZE KIFLICE SA PIVOM Sočne i slatke, po starom receptu iz bakine kuhinje
Super idu uz kafu ili čaj.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)