PALENTA SA ŠKAMPIMA Klasik na drugačiji način, svaki zalogaj je raj za nepca

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Kremasta i zasitna, ukućani će stajati u redu za još.

palenta sa škampima
Shutterstock

Potrebno je:
Za palentu:

  • 1 šolja palente
  • 4 šolje vode
  • 2 kašike maslaca
  • 100 g rendanog sira
  • so 

Za škampe:

  • 300-400 g očišćenih škampa
  • 2 kašike putera
  • 2 čena belog luka
  • 1 manji crveni luk
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • sok od pola limuna
  • so
  • biber
  • seckani peršun

Priprema:

Vodu sipajte u lonac pa ostavite da proključa.Posolite, pa dodajte polako palentu uz neprestano mešanje. Kuvajte 15 minuta na tihoj vatri sve dok se ne zgusne. Potom umešajte maslac i sir pa  promešajte i skinite sa šporeta.Propržite crni i beli luk u tiganju sve dok ne omekšaju. Zatim dodajte škampe, posolite, pobiberite, dodajte dimljenu papriku i limunov sok. Pržite 3-4 minuta, dok ne dobiju lepu boju. Sipajte palentu na tanjir pa preko stavite škampe sa sosom iz tiganja i pospite svežim peršunom. Služite toplo.

Komentari (0)

Loading