PALENTA SA ŠKAMPIMA Klasik na drugačiji način, svaki zalogaj je raj za nepca
Kremasta i zasitna, ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je:
Za palentu:
- 1 šolja palente
- 4 šolje vode
- 2 kašike maslaca
- 100 g rendanog sira
- so
Za škampe:
- 300-400 g očišćenih škampa
- 2 kašike putera
- 2 čena belog luka
- 1 manji crveni luk
- 1 kašičica dimljene paprike
- sok od pola limuna
- so
- biber
- seckani peršun
Priprema:
Vodu sipajte u lonac pa ostavite da proključa.Posolite, pa dodajte polako palentu uz neprestano mešanje. Kuvajte 15 minuta na tihoj vatri sve dok se ne zgusne. Potom umešajte maslac i sir pa promešajte i skinite sa šporeta.Propržite crni i beli luk u tiganju sve dok ne omekšaju. Zatim dodajte škampe, posolite, pobiberite, dodajte dimljenu papriku i limunov sok. Pržite 3-4 minuta, dok ne dobiju lepu boju. Sipajte palentu na tanjir pa preko stavite škampe sa sosom iz tiganja i pospite svežim peršunom. Služite toplo.
Možda vas zanima:
PALENTA Jednostavno jelo na kome su odrasle generacije, po receptu za početnike
Dodajte sir i kajmak po želji.
PALENTA SA MERAMA NA KAŠIKE Baš onako kako su je nekada domaćice pravile, biće kremasta i neodoljiva
Savršena za doručak uz šolju jogurta.
PALENTA Starinsko jelo koje ne izlazi iz mode, po starom baka Živkinom receptu
Kremasta i zasitna, savršena za doručak.
NAPRAVITE SAVRŠEN KAČAMAK Tajna je u ovom sastojku, a pravi ogromnu razliku u ukusu
Trik je jednostavan, a provereno uspeva.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)