FOKAČA SA MASLINAMA I PARADAJZOM Ovako je prave Italijani, uvek bude mekana i sočna

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Samo dodajte prilog po želji.

fokača sa maslinama i paradajzom
Printscreen

Potrebno je:

  • 450 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1,5 mala kašika soli
  • 1 mala kašika šećera
  • 50 ml ulja
  • 200 ml mlake vode
  • 100 g jogurta
  • masline
  • paradajz
  • malo ulja za premazivanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa suvim sastojcima. Dodajte jogurt, ule i vodu pa zamesite glatko testo. Pustite da naraste.Podelite nadošlo testo na 4 jednaka dela. Zatim napravite male lepinje pa ih ređajte na pleh obložen pek papirom. Ostavite tako 20 minuta. Preko nanesite masline i paradajz. Malo utisnite pa premažite maslinovim uljem. Pecite fokaču oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

 

Komentari (0)

Loading