FOKAČA SA MASLINAMA I PARADAJZOM Ovako je prave Italijani, uvek bude mekana i sočna
Samo dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 450 g brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 1,5 mala kašika soli
- 1 mala kašika šećera
- 50 ml ulja
- 200 ml mlake vode
- 100 g jogurta
- masline
- paradajz
- malo ulja za premazivanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno sa suvim sastojcima. Dodajte jogurt, ule i vodu pa zamesite glatko testo. Pustite da naraste.Podelite nadošlo testo na 4 jednaka dela. Zatim napravite male lepinje pa ih ređajte na pleh obložen pek papirom. Ostavite tako 20 minuta. Preko nanesite masline i paradajz. Malo utisnite pa premažite maslinovim uljem. Pecite fokaču oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
FOKAČA SA RUZMARINOM Ukusna, sočna, slasna i savršena za doručak!
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
FOKAČA SA RUZMARINOM Mekana i mirisna, drugi recept vam neće biti potreban
Služite uz prilog po želji.
FOKAČA SA RUZMARINOM Brzo gotova, lagana i mirisna, nećete moći da prestanete da jedete
Samo dodajte prilog po želji.
SOČNA FOKAČA SA RUZMARINOM Dodajte omiljeni prilog i uživajte
Biće super i hladna.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)