POPARA IZ BAKINE KUHINJE BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo na kome su odrasle generacije

Ivana Pavlović

09:40

Sezonski recepti 0

Savršena za doručak ili večeru, uz šolju jogurta.

popara
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4-5 kriški hleba 
  • 200 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 2 jajeta
  • 100 g sira 
  • 2-3 kašike maslaca ili ulja
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Isecite hleb na komade. Zagrejte u šerpi mleko i vodu do ključanja.Nakon što provri dodajte hleb i mešajte dok ne omekša, nekoliko minuta. Zatim dodajte izmrvljen sir i mešajte, dok se ne otopi. Zasebno umutite jaja pa ih polako dodajte u smesu, uz lagano mešanje. Onda posolite i pobiberite, pa kuvajte poparu još par minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading