MANASTIRSKI HLEB Ovako ga monasi prave vekovima, ispadne hrskav spolja i mekan iznutra
Bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je:
- 600 g pšeničnog brašna
- 400 g kukuruznog brašna
- 2 kašičice soli
- 1,5 kašika šećera
- 600 ml tople vode
- 40 g svežeg kvasca (ili 10g suvog)
- 2 kašike maslinovog ulja
- mešavina vode i maslinovog ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac u toploj vodi sa šećerom pa ostavite 10 minuta da se aktivira. Zasebno pomešajte brašna sa solju. Onda dodajte nadošli kvasac i maslinovo ulje pa zamesite glatko i elastično testo. Pokrijte testo krpom i ostavite sat vremena da naraste. Zatim ga premesite i onlikujte loptu. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Onda ga ostavite 20 minuta u plehu pa premažite površinu mešavinom maslinovog ulja i vode.Pecite hleb 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
JEZEKILJEV HLEB ZA DUGOVEČNOST Po receptu starom 2500 godina
Biće mekan i sočan kao duša.
2 TRIKA DOMAĆICE IZ VALJEVA ZA DOMAĆI HLEB Biće svež i posle 4 dana
Primenite ova dva jednostavna trika i hleb će posle nekoliko dana biti kao nov.
NEMOJTE DA BACATE BAJATI HLEB Primenite ovaj trik i biće kao tek kupljen
Primenite ovaj jednostavan trik, hleb će biti mekan kao duša.
FRANCUSKI BAGET NA DOMAĆI NAČIN Mekan kao duša, a biće podjednako svež i sutradan
Cela kuća zamiriše dok se peče.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)