MANASTIRSKI HLEB Ovako ga monasi prave vekovima, ispadne hrskav spolja i mekan iznutra

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Bićete oduševljeni ukusom.

manastirski hleb
Shutterstock

Potrebno je:

  • 600 g pšeničnog brašna
  • 400 g kukuruznog brašna
  • 2 kašičice soli
  • 1,5 kašika šećera
  • 600 ml tople vode
  • 40 g svežeg kvasca (ili 10g suvog)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • mešavina vode i maslinovog ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac u toploj vodi sa šećerom pa ostavite 10 minuta da se aktivira. Zasebno pomešajte brašna sa solju. Onda dodajte nadošli kvasac i maslinovo ulje pa zamesite glatko i elastično testo. Pokrijte testo krpom i ostavite sat vremena da naraste. Zatim ga premesite i onlikujte loptu. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Onda ga ostavite 20 minuta u plehu pa premažite površinu mešavinom maslinovog ulja i vode.Pecite hleb 40 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading