BRZE KIFLICE SA ŠUNKOM I SIROM Nema kvasca ni čekanja, a ispadnu mekane kao duša
Sočne i slasne, a gotove očas posla.
Potrebno je:
- 300 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 150 ml jogurta
- 80 ml ulja
- 1 jaje
- 100 g rendanog kačkavalja
- 100 g šunke
- susam za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Onda sipajte jogurt i ulje, pa zamesite meko testo. Zatim ga podelite na 2 dela pa svaki razvucite svaki u krug i isecite na 8 trouglova. Nanesite malo šunke i sira na svaki trougao, pa urolajte u kiflicu. Kiflice poređajte na pleh obložen pek papirom. Onda ih premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
BRZE KIFLICE SA MARGARINOM Vazdušaste i mekane, svaki zalogaj je raj za nepca
Samo dodajte jogurt ili prilog po želji.
POSNE KIFLICE Brze i vazdušaste, a biće super i kada se ohlade
Služite uz džem ili posnu paštetu.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)