BARON TORTA SA MALINAMA I ČOKOLADOM Raskošna i bogata, i dupla mera će biti malo
Savršena za svaku svečanu trpezu.
Potrebno je:
- 8 belanaca
- 2 kašike brašna
- 2 kašike kakaa
- 200 g šećera
- 100 g mlevenog lešnika
- 10 g praška za pecivo
Čokoladni fil:
- 1 l mleka
- 16 žumanaca
- 150 g šećera
- 100 g skroba
- 30 g kakaa
- 300 g čokolade
- 125 g maslaca
Žele od malina:
- 600 g malina
- 100 g šećera
- 100 + 150 ml vode
- 50 g skroba
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi sjedinite belanca, brašno, kakao, šećer, mleveni lešnik i prašak za pecivo. Pecite kore oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni pa ih presecite na pola da dobijete 4. Zasebno pomešajte žumanca, skrob, šećer i malo hladnog mleka i dobro umutite da nema grudvica. Stavite ostatak mleka na vatru da provri pa prelijte preko žumanaca. Zatim promešajte i sipajte sve nazad u šerpu. Mešajte na srednjoj vatri sve dok se ne zgusne. Onda skinite sa vatre pa dodajte polomljenu čokoladu i mešajte, sve dok se ne otopi. Prekrijte folijom pa pustite da se ohladi. Maline, šećer i vodu zakuvajte da dobijete žele. Skrob zasebno umutite sa 100 ml vode. Zakuvajte skrob i mešajte nekoliko minuta. Potom skinite sa vatre i prelijte vreli žele preko kora. Zasebno umutite maslac mikserom pa stegnite puding od žumanaca i čokolade. Maslac dodajte pudingu pa sve umutite. Kore presecite pa svaku premazujte četvrtinom fila. Ređajte kore jednu na drugu pa premažite celu tortu.
Možda vas zanima:
BARON TORTU SU OBOŽAVALE I ARISTOKRATE 4 kore, maline i kvalitetna čokolada
Raskošna poslastica nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
REGENTOVA TORTA PONOS NEMAČKE Sa sedam korica i bogatim čokoladnim filom
Puno ime ove torte je U čast Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju 7 Bavarskih oblasti.
LINCER TORTA SE NE ODBIJA Zbog nje i komšije dolaze nepozvane
Zamiriše cela kuća dok se peče.
ISTAMBUL TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Bogata, jaka, čokoladna i savršena!
Ako volite bogate, jake i čokoladne torte, onda je ovo pravi izbor za vas.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)