VOĆNO KAFENA FANTAZIJA Torta savršena za sve svečane prilike, prosto se topi u ustima

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Savršenog ukusa, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

voćna torta sa kafom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 9 belanca
  • 9 kašika šećera
  • 1 kasika jabukovog sirćeta
  • 9 žumanca
  • 3 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašike gustina
  • 1.5 dl mleka
  • 1 kašika instant kafe
  • 100 g maragrina
  • voće po želji
  • 2 slatke pavlake
  • rendana cokolada + voće

Priprema:

Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg pa dodajte šećer, pa sirće. Mutite 10 min, dok se šećer ne otopi. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Sušite koru nekih pola sata, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Zasebno umutite žumanca po polako dodajte šećer. Zatim dodajte gustin, vanilu, mleko, kafu. Kuvajte na pari,sve dok se ne zgusne. U prohlađen krem dodajte umućen margarin. Isecite koru na 3 dela, da dobijete 3 kore. Filujte sledećim redosledom: kora + krem + borovnice / kora + krem + maline / kora + krem + banane. Celu tortu dekorišite slatkom pavlakom ili šlagpm i rendanom čokoladom. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading