BRZA PASTA SA PASULJEM U savršenom spoju različitih ukusa, a bićete siti satima

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Svaki zalogaj je raj za nepca.

pasta sa pasuljem
Shutterstock

Potrebno je:

  • 300 g testenine pene rigate
  • 1 konzerva crvenog pasulja (oko 400 g)
  • 200 g paradajz pelata
  • 100 ml crvenog vina
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so, biber, bosiljak

Priprema:

Iseckajte crni luk sitno, pa propržite na maslinovom ulju. Dodajte iseckan beli luk i šargarepu. Dok dinstate, sipajte pomalo crvenog vina. Kada sve vino sipate, dodajte pelat, pasulj iz konzerve zajedno sa tečnošću, začine po ukusu i kuvajte na tihoj vatri oko pola sata. Pastu posebno skuvajte i dodajte u jelo, pa poslužite.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading