PUTER KIFLICE ZA SAVRŠEN DORUČAK Ko ih jednom proba uvek im se vraća, budu mekane kao duša
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Potrebno je:
- 250 ml mleka
- jedno veće jaje
- 7 g instant kvasca
- 400 g brašna
- 50 g šećera
- kašičica soli
- 55 g putera
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte mleko, dodajte jaje i kvasac, pa dobro promešajte. Onda dodajte brašno, šećer i so, pa mešajte dok ne dobijete kompaktno testo. Pokrijte ga kuhinjskom krpom i ostavite 20 minuta na naraste. Potom dodajte otopljeni puter i opet promešajte. Mesite na pobrašnjenoj radnoj površini dok ne postane glatko. Zatim ga oblikujte u kuglu pa stavite u nauljenu činiju i pokrijte. Ostavite sat vremena da naraste. Premesite nadošlo testo pa oblikujte u kuglu. Razvucite oklagijom pa isecite na 16 trouglastih delova. Na svaki nanesite malo posoljenog putera i urolajte kiflice. Poređajte kiflice u pleh premazan puterom pa pokrijte i ostavite da odstoje još pola sata. Premažite umućenim jajetom pomešanim sa dve kašike mleka. Pecite kiflice oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju, vruće kiflice premažite posoljenim puterom.
Možda vas zanima:
PUTER KIFLE BOLJE NEGO ONE IZ PEKARE Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Mekane kao duša i sočne, i dupla mera je malo.
PUTER KIFLE Bolje nego one iz pekare, vazdušaste i mekane kao duša
Priprema nije komplikovana, a savršene za doručak.
DOMAĆE PUTER KIFLE BOLJE OD KUPOVNIH Sočne i ukusne, za savršen doručak
Od sada ove preukusne kifle možete da napravite i u sopstvenom domu.
BUNAR KIFLICE IZ BAKINE KUHINJE PRHKE I NEODOLJVE Zbog njih i komšije dolaze nepozvane
Mekane i mirisne, savršene za sve prilike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)