PUTER KIFLICE ZA SAVRŠEN DORUČAK Ko ih jednom proba uvek im se vraća, budu mekane kao duša

Ivana Pavlović

09:40

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz šolju jogurta.

puter kiflice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 ml mleka
  • jedno veće jaje
  • 7 g instant kvasca
  • 400 g brašna
  • 50 g šećera
  • kašičica soli
  • 55 g putera

Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu sipajte mleko, dodajte jaje i kvasac, pa dobro promešajte. Onda dodajte brašno, šećer i so, pa mešajte dok ne dobijete kompaktno testo. Pokrijte ga kuhinjskom krpom i ostavite 20 minuta na naraste. Potom dodajte otopljeni puter i opet promešajte. Mesite na pobrašnjenoj radnoj površini dok ne postane glatko. Zatim ga oblikujte u kuglu pa stavite u nauljenu činiju i pokrijte. Ostavite sat vremena da naraste. Premesite nadošlo testo pa oblikujte u kuglu. Razvucite oklagijom pa isecite na 16 trouglastih delova. Na svaki nanesite malo posoljenog putera i urolajte kiflice. Poređajte kiflice u pleh premazan puterom pa pokrijte i ostavite da odstoje još pola sata. Premažite umućenim jajetom pomešanim sa dve kašike mleka. Pecite kiflice oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.  Na kraju, vruće kiflice premažite posoljenim puterom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading