NEPEČENA PESAK TORTA SE TOPI U USTIMA Pravi se maltene sama, a svi će vam tražiti dodatno parče

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Kremasta i neodoljiva, ukusa koji se pamti.

posna pesak torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 kesice pudinga od vanile
  • litar mleka
  • 350 g šećera
  • 220 g margarina
  • 250 g mlevenog keksa
  • 250 g kokosa
  • 250 g mlevenih oraha
  • 250 g šlaga
  • 400 ml kisele vode

Priprema:
Najpre umutite margarin da bude penast. Zatim dodajte puding, a dobijenu smesu delite na 3 dela. Prvi deo napunite keksom, drugi kokosom, a treći mlevenim orasima. U kalup za pečenje počnite da ređate delove na sledeći način: Fil sa keksom, zatim kokos, a potom orahe. Kada završite tortu, stavite u frižider da se što bolje stegne i ohladi. Zasebno umutite šlag i kiselu vodu, pa ukrasite tortu po želji. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading