POSNA PROJA SA KISELOM VODOM Sočno jelo na kome su odrasle generacije, a uspeva svima
Posna i slasna, samo dodajte sojin jogurt ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 2 šolje kukuruznog brašna
- 1 šolja belog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 šolja kisele vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.U jednoj velikoj posudi pomešajte kukuruzno i belo brašno, prašak za pecivo i so. Onda sipajte kiselu vodu pa sve dobro sjedinite da dobijete gušće testo. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Zatim pospite po vrhu susamom ili maslinama. Pecite proju oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNA PROJA ZA SAVRŠEN DORUČAK ILI VEČERU Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.
PROJA SA BUNDEVOM GREJE DUŠU I TELO A sve se samo pomeša i peče
Mirisna i sočna, pravićete stalno.
PROJA SA PAPRIKAMA IZ BAKINE KUHINJE Polovina se pojede dok je još u plehu
Savršena za doručak ili večeru, a bićete siti satima.
POSNA PROJA GOTOVA DOK PRISTAVITE KAFU A ješćete je za doručak, ručak i večeru
Uspeva svima, a osvaja na prvi zalogaj.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)