KARAĐORĐEVA ŠNICLA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak u svakom zalogaju

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Bićete oduševljeni ukusom.

pileća karađorđeva
Shutterstock

Potrebno je:

  • meso po izboru
  • zreli kajmak (mladi se brže topi i ima slabiji ukus)
  • jaja
  • prezla
  • oštro brašno
  • so
  • biber

Priprema:

Za Karađorđevu šniclu možete koristiti junetinu ili svinjetinu, najbolje file ili odmašćeni but bez žilica. Nabavite velike šnicle ili manje rolovano meso učvrstite čačkalicama. Izlupajte meso da bude tanko, posebno ivice, kako bi fil ostao unutra. Posolite i pobiberite po ukusu, pa bogato napunite starim kajmakom. Uvijte rolat poput palačinke, krajeve nagurajte unutra i po potrebi učvrstite čačkalicama.

Rolat uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja sa prstohvatom soli, pa u prezle. Ako volite deblju koricu, postupak ponovite još jednom. Pržite u dosta ulja na srednje jakom plamenu dok ne dobije zlatno-smeđu boju sa svih strana. Ocedite na papirnom ubrusu i poslužite uz prilog po želji. Tradicionalno, Karađorđeva šnicla ide uz tartar sos i kriške limuna.

Možda vas zanima:

karađorđeva šnicla

KARAĐORĐEVA ŠNICLA ZA RUČAK KOJI SE PAMTI A jedno je od omiljeniih jela košarkašu Aleksi Avramoviću

13:00

20 oktobar, 2024

Sezonski recepti

Srpski košarkaški reprezentativac, doskorašnji igrač Partizana, a sada deo CSKA Moskva, ostvario je karijeru o kojoj mašta svaki dečak na igralištu, sa loptom oko obruča. Rođeni Čačanin i suprug obožava da jede specijalitete iz taštine kuhinje, ali i jela od mesa po kojima je njegov grad poznat. - U poslednje vreme volim, na primer, lovačke šnicle. Tašta spremi jagnjetinu, strina spremi palačinke, stric roštilj i tako. Za svaku vrstu jela imam kafanu ili restoran u koji odem u Čačku. Ako mi se jede pečenje, odem na pečenje, ako mi se jede Karađorđeva šnicla, ima sjajnih restorana - izjavio je Aleksa u emisiji „Balkanskom ulicom“.

Komentari (0)

Loading