KARAĐORĐEVA ŠNICLA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak u svakom zalogaju
Bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je:
- meso po izboru
- zreli kajmak (mladi se brže topi i ima slabiji ukus)
- jaja
- prezla
- oštro brašno
- so
- biber
Priprema:
Za Karađorđevu šniclu možete koristiti junetinu ili svinjetinu, najbolje file ili odmašćeni but bez žilica. Nabavite velike šnicle ili manje rolovano meso učvrstite čačkalicama. Izlupajte meso da bude tanko, posebno ivice, kako bi fil ostao unutra. Posolite i pobiberite po ukusu, pa bogato napunite starim kajmakom. Uvijte rolat poput palačinke, krajeve nagurajte unutra i po potrebi učvrstite čačkalicama.
Rolat uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja sa prstohvatom soli, pa u prezle. Ako volite deblju koricu, postupak ponovite još jednom. Pržite u dosta ulja na srednje jakom plamenu dok ne dobije zlatno-smeđu boju sa svih strana. Ocedite na papirnom ubrusu i poslužite uz prilog po želji. Tradicionalno, Karađorđeva šnicla ide uz tartar sos i kriške limuna.
Možda vas zanima:
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Recept kafanskog kuvara, biće mekana i slasna
Gurmanski užitak u svakom zalogaju.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Srpski klasik po originalnom kafanskom receptu, prste da poližete
Sočna i slasna, za ručak koji se pamti.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Savršen spoj mesa, kajmaka i tartar sosa, po pravom kafanskom receptu
Karađorđevu šniclu osmislio je Milovan Mića Stojanović, Titov kuvar.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA ZA RUČAK KOJI SE PAMTI A jedno je od omiljeniih jela košarkašu Aleksi Avramoviću
Srpski košarkaški reprezentativac, doskorašnji igrač Partizana, a sada deo CSKA Moskva, ostvario je karijeru o kojoj mašta svaki dečak na igralištu, sa loptom oko obruča. Rođeni Čačanin i suprug obožava da jede specijalitete iz taštine kuhinje, ali i jela od mesa po kojima je njegov grad poznat. - U poslednje vreme volim, na primer, lovačke šnicle. Tašta spremi jagnjetinu, strina spremi palačinke, stric roštilj i tako. Za svaku vrstu jela imam kafanu ili restoran u koji odem u Čačku. Ako mi se jede pečenje, odem na pečenje, ako mi se jede Karađorđeva šnicla, ima sjajnih restorana - izjavio je Aleksa u emisiji „Balkanskom ulicom“.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)