STARINSKA ŠTRUDLA SA DŽEMOM Pravi se bez kvasca i čekanja, a zamiriše cela kuća

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Mirisna i mekana kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.

štrudla sa džemom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 jaje
  • 120 g šećera
  • 120ml ulja
  • 120ml mleka
  • 10g vanilinog šećera
  • 450 g brašna
  • 12 g praška za pecivo
  • džem od šljiva

Priprema:

Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi umutite jaje sa šećerom pa polako dodajte ostale sastojke.Zamesite rukama testo pa ga stavite na providnu foliju i rastanjite oklagijom. Zatim premažite testo pekmezom od šljiva pa pospite cimetom i urolajte. Stavite štrudlu u pleh obložen pek papirom. Pecite štrudlu 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading