STARINSKA ŠTRUDLA SA DŽEMOM Pravi se bez kvasca i čekanja, a zamiriše cela kuća
Mirisna i mekana kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 1 jaje
- 120 g šećera
- 120ml ulja
- 120ml mleka
- 10g vanilinog šećera
- 450 g brašna
- 12 g praška za pecivo
- džem od šljiva
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi umutite jaje sa šećerom pa polako dodajte ostale sastojke.Zamesite rukama testo pa ga stavite na providnu foliju i rastanjite oklagijom. Zatim premažite testo pekmezom od šljiva pa pospite cimetom i urolajte. Stavite štrudlu u pleh obložen pek papirom. Pecite štrudlu 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.
Možda vas zanima:
DUBAI ŠTRUDLA ODUŠEVILA DOMAĆICE Polovina nestane dok je još u plehu
Savršen spoj tankih kora i sočnog nadeva sa pistaćima.
BAKINA ŠTRUDLA SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Jednostavna, a ukusa da ti pamet stane
Mirisna i sočna, uzećete parče više.
ŠTRUDLA SA DŽEMOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Baš onakva kakvu je pravila baka, sočna i mekana kao duša
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DOMAĆA ŠTRUDLA SA VIŠNJAMA Ista kao ona bakina, sočna i mekana kao duša
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)