NAJBOLJI PEKARSKI KROMPIR Jedan sastojak je presudan, a totalno mu menja ukus
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Dodatak griza totalno menja ukus.
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- dva limuna
- 1,5 litra vode
- 2 kašike origana ili majčine dušice
- 2 čena belog luka
- 75 ml maslinova ulja
- 3 kašike griza
- so
- biber
- crvena začinska paprika
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U nju stavite praznu posudu za pečenje. Oljuštite krompire pa ih isecite na četiri dela. U šerpu stavite krompir, iscedite dva limuna, dodajte malo rendane limunove kore, 1,5 litar vode i kuvajte. Nakon što proključa, kuvajte još 10 minuta. Procedite krompir pa ga ostavite u posebnoj posudi da se ohladi, oko 5 minuta. Zatim dodajte maslinovo ulje, origano, iseckani beli luk, mlevenu papriku, so, biber i griz. Promešajte dobro i stavite na vruću posudu za pečenje. Pecite krompir pola sata do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, uz okretanje krompira na svakih 10 minuta, da biste dobili hrskavu koricu.
Možda vas zanima:
KROMPIR I POVRĆE IZ RERNE Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za brzi ručak kada nemate vremena
Ukućani će stajati u redu za još.
POMFRIT BEZ KAPI ULJA Hrskav i sočan a nije masan, još bolji od originala
Podjednako ukusan, a mnogo zdraviji.
ZAPEČENI KROMPIR RAJ ZA NEPCA Kačkavalj se topi u ustima, a bićete siti satima
Samo dodajte prilog po želji.
ZAPEČENI KROMPIR Aromatična rapsodija ukusa sa slaninom, svi će vam tražiti recept
Ovaj fenomenalni ručak držaće vas dugo sitim, a slasan je i neodoljiv.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)