NAJBOLJI PEKARSKI KROMPIR Jedan sastojak je presudan, a totalno mu menja ukus

Ivana Pavlović

09:30

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.

pekarski krompir
Shutterstock

Dodatak griza totalno menja ukus.

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • dva limuna
  • 1,5 litra vode
  • 2 kašike origana ili majčine dušice
  • 2 čena belog luka
  • 75 ml maslinova ulja
  • 3 kašike griza 
  • so
  • biber
  • crvena začinska paprika

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U nju stavite praznu posudu za pečenje. Oljuštite krompire pa ih isecite na četiri dela. U šerpu stavite krompir, iscedite dva limuna, dodajte malo rendane limunove kore, 1,5 litar vode i kuvajte. Nakon što proključa, kuvajte još 10 minuta. Procedite krompir pa ga ostavite u posebnoj posudi da se ohladi, oko 5 minuta. Zatim dodajte maslinovo ulje, origano, iseckani beli luk, mlevenu papriku, so, biber i griz. Promešajte dobro i stavite na vruću posudu za pečenje. Pecite krompir pola sata do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, uz okretanje krompira na svakih 10 minuta, da biste dobili hrskavu koricu.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading