NAJBOLJA BOLONJEZE PASTA PO RECEPTU STAROM 100 GODINA Biće ista kao iz italijanskih restorana
Sočne i slasne, pravi raj za nepca.
Potrebno je:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 srednji crveni luk
- 1 šargarepa
- 1 stabljika celera
- 500 g mlevenog mesa
- 200 ml punomasnog mleka
- 300 g paradajz sosa
- so
- sveže mleveni biber po ukusu
- prstohvat muškatnog oraščića
Priprema:
Propržite luk, šargarepu i celer na zagrejanom ulju u tiganju, sve dok ne postanu staklasti. Onda dodajte sos i kratko propržite. Zatim dodajte mleveno meso i pržite, sve dok ne ispari sva tečnost. Sipajte paradaz sos pa posolite i pobiberite. Kuvajte nekoliko minuta, pa dodajte mleko i malo muskatnog oraščića. Kuvajte dva do tri sata, na tihoj vatri, uz povremeno mešanje.
Možda vas zanima:
PASTA BOLONJEZE Slasno jelo koje će vas dugo držati sitim, ukusa bez mane
Neodoljiva pasta, ukućani će stajati u redu za još.
PASTA BOLONJEZE Čuveno italijansko jelo koje je dobilo ime po njihovom gradu
Nazvano po gradu Bolonji, najpoznatije jelo italijanske kuhinje osvaja na prvi zalogaj.
BOLONJEZE PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Otkrijte dugo čuvanu tajnu britanskog kuvara
Jedan od najboljih svetskih kuvara, Džejmi Oliver, otkrio je kako on priprema špagete bolonjeze. Deo tajne sastoji se u pelatu iz konzerve, i povrću isečenom na kockice slične veličine. Pratite uputstva i uživajte u ovom delikatesu.
BRZA PASTA BOLONJEZE Uživajte u ovom slasnom italijanskom jelu
Napravite pastu bolonjeze brzo i lako. Idealan predlog za početnike u kuhinji. U nekom od narednih tekstova, predstavićemo vam bolonjeze recepte poznatih svetskih kuvara.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)