NAJBOLJA BOLONJEZE PASTA PO RECEPTU STAROM 100 GODINA Biće ista kao iz italijanskih restorana

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Sočne i slasne, pravi raj za nepca.

pasta bolonjeze
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 kašike maslinovog ulja 
  • 1 srednji crveni luk 
  • 1 šargarepa
  • 1 stabljika celera 
  • 500 g mlevenog mesa
  • 200 ml punomasnog mleka
  • 300 g paradajz sosa
  • so
  • sveže mleveni biber po ukusu
  • prstohvat muškatnog oraščića 

Priprema:

Propržite luk, šargarepu i celer na zagrejanom ulju u tiganju, sve dok ne postanu staklasti. Onda dodajte sos i kratko propržite. Zatim dodajte mleveno meso i pržite, sve dok ne ispari sva tečnost. Sipajte paradaz sos pa posolite i pobiberite. Kuvajte nekoliko minuta, pa dodajte mleko i malo muskatnog oraščića. Kuvajte dva do tri sata, na tihoj vatri, uz povremeno mešanje.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading