PIKANTNI PUŽIĆI SA KOBASICOM Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Savršeni za doručak ili užinu.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 100 ml ulja
- 2 jaja
- 200 ml mleka
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
Za nadev:
- 300 g kobasice
- 200 g sira
- 2 jaja
- ulje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac rastvorite sa šećerom u mlakom mleku, pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira.U brašno dodajte so, ulje, jaja i nadošli kvasac, pa umesite glatko testo. Ostavite na toplom da naraste . Zatim ga premesite i ostavite da stoji još pola sata. izgnječite sir pa ga pomešajte sa jednim celim jajetom i jednim belancetom. Iseckajte kobasicu na kockice pa sjedinite sa smesom od sira. Premažite testo pripremljenim nadevom pa ga urolajte.Isecite na pužiće pa ih poređajte u pleh obložen pek papirom. Premažite žumancetom umućenim sa 2 kašike vode. Pecite pužiće oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNI PICA PUŽIĆI Mekani kao duša i slasni, smažu se za tren oka
Sočni i slasni, prste da poližete.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)