MOCART TORTA ZA SVE SVEČANOSTI Sa tri kore i dva fila, svaki zalogaj miluje nepca

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Kremasta i izdašna, nema ko vam neće tražiti recept.

mocart torta
Shutterstock

Potrebno je:

Kore:

  • 12 belanaca
  • 12 kašika šećera
  • kašika sirćeta
  • 3 kašike gustina

Fil:

  • Pola litra mleka
  • 200 g gustina
  • 200 g šećera

Dodatno:

  • 300 g ora­ha
  • 300 g šećera

 

Priprema:

Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom , sirćetom i gustinom. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom.Sušite koru, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Ponovite postupak za još dve kore, da ukupno dobijete 3 .Zakuvajte mleko sa gustinom i šećerom. U tiganju propržite orahe sa šećerom pa ohladite i izdrobite. Zatim mešavinu pomešajte sa kuvanim filom. Filujte pripremljene kore pa odgore ukra­site sa 3 belanceta i 15 kašika šećera. Upržite 4 kašike šećera na suvo pa dodajte preko torte.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading