MOCART TORTA ZA SVE SVEČANOSTI Sa tri kore i dva fila, svaki zalogaj miluje nepca
Kremasta i izdašna, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
Kore:
- 12 belanaca
- 12 kašika šećera
- kašika sirćeta
- 3 kašike gustina
Fil:
- Pola litra mleka
- 200 g gustina
- 200 g šećera
Dodatno:
- 300 g oraha
- 300 g šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom , sirćetom i gustinom. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom.Sušite koru, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Ponovite postupak za još dve kore, da ukupno dobijete 3 .Zakuvajte mleko sa gustinom i šećerom. U tiganju propržite orahe sa šećerom pa ohladite i izdrobite. Zatim mešavinu pomešajte sa kuvanim filom. Filujte pripremljene kore pa odgore ukrasite sa 3 belanceta i 15 kašika šećera. Upržite 4 kašike šećera na suvo pa dodajte preko torte.
Možda vas zanima:
TORTA BELI DVOR Bila je omiljena pokojnom maršalu, a prepuna kremastih slojeva
Savršena za najvće sladokusce i one izbirljive.
BELI EGIPAT Priprema je jednostavna, a nema kremastije i izdašnije poslastice
Za sve važne događaje.
TORTA EGIPĆANKA Savršeni spoj mekanih kora i kremastog fila sa primesama hrskavosti
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KARAMEL TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Svakim zalogajem mami na parče više
Kremasta i savršena, uzećete parče više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)