PILETINA SA SUSAMOM RAJ ZA NEPCA Gotova za pola sata, a hrskaviju niste jeli

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Samo dodajte prilog po želji.

piletina sa susamom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 1 belance
  • ulje
  • 2 kašike prženog susama

Za sos:

  • 3 kašike soja sosa
  • 2 kašike meda
  • 1 kašičica susamovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica renadnog đumbira
  • 1 kašika sirćeta
  • 100 ml vode
  • 1 kašika kukuruznog skroba razmućenog u malo vode

Priprema:

Piletinu iseckajte na kockice. U jednoj posudi pomešajte soja sos, belance i kukuruzni skrob, pa uvaljajte piletinu i ostavite 15 minuta. Zatim pržite komade piletine u ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Propržite beli luk i đumbir na malo ulja, pa dodajte soja sos, med, sirće i vodu. Nakon što provri,dodajte razmućen skrob da se zgusne. Dodajte piletinu u sos, pa dobro promešajte i pospite prženim susamom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading