PILETINA SA SUSAMOM RAJ ZA NEPCA Gotova za pola sata, a hrskaviju niste jeli
Samo dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 1 belance
- ulje
- 2 kašike prženog susama
Za sos:
- 3 kašike soja sosa
- 2 kašike meda
- 1 kašičica susamovog ulja
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica renadnog đumbira
- 1 kašika sirćeta
- 100 ml vode
- 1 kašika kukuruznog skroba razmućenog u malo vode
Priprema:
Piletinu iseckajte na kockice. U jednoj posudi pomešajte soja sos, belance i kukuruzni skrob, pa uvaljajte piletinu i ostavite 15 minuta. Zatim pržite komade piletine u ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Propržite beli luk i đumbir na malo ulja, pa dodajte soja sos, med, sirće i vodu. Nakon što provri,dodajte razmućen skrob da se zgusne. Dodajte piletinu u sos, pa dobro promešajte i pospite prženim susamom.
Možda vas zanima:
PILEĆE MESO U SOSU RAJ ZA NEPCA Ukućani će stajati u redu za još
Kremasti i zasitni ručak koji će porodica obožavati.
PILEĆI MEDALJONI U KIKIRIKI SOSU Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, a gotovi za pola sata
Služite uz grilovano povrće.
PILETINA SA ŠAMPINJONIMA I PIRINČEM Ručak koji će porodica obožavati, a bićete siti satima
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PILETINA SA PARMEZANOM I TARTUFIMA Recept pevačice Bojane Stamenov oduševio domaćice na mrežama
Pevačica raskošnog vokala koja je predstavljala našu zemlju na Evroviziji, poznata je i po svojim kulinarskim sposobnostima. Jedan od recepata koji je privukao najviše pažnje je upravo ovaj sa piletinom i parmezanom sa tartufima. Nije potrebno puno vremena za pripremu, a nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)