DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Tradicionalni ukus u modernom ruhu
Mirisne i mekane, za doručak koji se pamti.
Za testo:
- 500 ml svežeg mleka
- 1 ravna kašika kokosovog šećera
- 1 sveži kvasac
- 850g pšeničnog glatkog brašna
- 100 ml maslinovog ulja
- 200 g kisele pavlake
- 3 ravne kašičice soli
Za nadev:
- 500 g domaćih čvaraka
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Zagrejte mleko sa šećerom, da bude mlako. Onda skinite sa vatre pa dodajte u izmrvljeni kvasac te pospite prstohvatom brašna. Ostavite tako 20 minuta, dok se kvasac ne aktivira. Usitnite čvarke u blenderu, dok ne dobijete gusti nadev. U jednu posudu stavite brašno, ulje, pavlaku i so, pa zamesite glatko testo. Ostavite tako na toplom, da se smesa duplira. Premesite testo, pa ga razvucite na debljinu od pola cm. Premažite sa pola nadeva od čvaraka. Sa donje strane preklopite testo prema sredini pa gornju prema sredini, sredina testa se treba samo dodirivati te desnu stranu prema sredini pa levu takođe. Ostavite tako 10 minuta. Ponovite postupak sa ostatkom nadeva, ali ga preklapajte suprotno od prvog puta, pa opet ostavite 10 minuta. Okrenite naopako testo, pa ga razvijte oko 2cm na pobrašnjenoj podlozi. Režite čašicom do određene veličine. Razvijte ponovo ostatak testa, dok ne utrošite sav materijal. Tepsiju obložite papirom za pečenje, pa u nju ređajte pogačice. Pecite pogačice 10 do 15 minuta, odnosno dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA ZA SAVRŠENO JUTRO Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Savršene za doručak uz šolju jogurta.
POGAČICE SA ČVARCIMA Pojedu se u slast, posle ovog recepta ćete zaboraviti na pekaru
Slasne i mekane, pravićete stalno.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)