DOMAĆI KEČAP BOLJI OD KUPOVNOG Pravi se lako i mnogo zdraviji, a super ide uz picu
Mnogo zdraviji, a podjednako ukusan kao onaj kupovni.
Potrebno je:
- 1,5 kg zrelih paradajza
- 1 velika glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 1 šolja jabukovog sirćeta (oko 240 ml)
- 1/2 šolje šećera (oko 100 g)
- 2 kašičice soli
- 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
- 1/4 kašičice suvog kvasca (opciono)
- 2 kašičice senfa
- 1/4 kašičice mlevenog karanfilića
- 1/4 kašičice mlevenog korijandera
- 1/4 kašičice mlevenog cimeta
- 1/4 kašičice mlevenog đumbira
Priprema:
Paradajz operite pa isecite na četvrtine. Očistite i sitno naseckajte crni i beli luk. Naseckane paradajze i lukove stavite u veliki lonac, pa kuvajte na srednje jakoj vatri, oko 30 minuta, sve dok ne omekša i počne da se raspada. Zatim ga u blenderu dobro izblendajte.
Možda vas zanima:
DOMAĆI KEČAP Pravi se lako, a ukusniji i zdraviji od kupovnog
Bićete oduševljeni ukusom..
DOMAĆI KEČAP Zdravi sos ukusa koji priča priče, a savršeno se slaže sa palačinkama i picom
Bićete oduševjeni, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
NAJUKUSNIJI DOMAĆI KEČAP Kad ga jednom probate, stalno ćete da ga pravite
Dodajte ga uz picu ili burger, i uživajte u svakom zalogaju.
DOMAĆI KEČAP Pravi se brzo i lako, slaže se sa raznim jelima, još bolji od kupovnog
Napravite domaći sos od paradajza, bićete oduševljeni koliko je ukusan.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)