DOMAĆI KEČAP BOLJI OD KUPOVNOG Pravi se lako i mnogo zdraviji, a super ide uz picu

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Mnogo zdraviji, a podjednako ukusan kao onaj kupovni.

domaći kečap
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1,5 kg zrelih paradajza
  • 1 velika glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 šolja jabukovog sirćeta (oko 240 ml)
  • 1/2 šolje šećera (oko 100 g)
  • 2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
  • 1/4 kašičice suvog kvasca (opciono)
  • 2 kašičice senfa
  • 1/4 kašičice mlevenog karanfilića
  • 1/4 kašičice mlevenog korijandera
  • 1/4 kašičice mlevenog cimeta
  • 1/4 kašičice mlevenog đumbira

Priprema:

Paradajz operite pa isecite na četvrtine. Očistite i sitno naseckajte crni i beli luk. Naseckane paradajze i lukove stavite u veliki lonac, pa kuvajte na srednje jakoj vatri, oko 30 minuta,  sve dok ne omekša i počne da se raspada. Zatim ga u blenderu dobro izblendajte. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading