BRZE PALAČINKE IZ RERNE Nema stajanja pred šporetom, a tope se u ustima
Mekane i sočne, samo dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 1 jaje
- 300 ml mleka
- 200 g glatkog brašna
- 1 kašika ulja
- ekstrakt vanile ili vanilin šećer
- prstohvat soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Žicom prvo umutite jaja sa šećerom pa dodajte mleko, ulje i ekstrakt vanile i na kraju brašno. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite palačinke oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Na kraju ih isecite na 6 jednakih delova, pa premažite filom po želji i urolajte.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA AMERIČKE PALAČINKE Biće mekane kao duša
Vazdušaste i neodoljive, nema ko će im odoleti.
PALAČINKE OD SOČIVA OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Treba vam samo 2 sastojka, a mekane i vazdušaste
Kad ih jednom probate, zaboravićete na one klasične.
PALAČINKE OD HELJDE SA ORASIMA Zapečene, hrskave, mekane i vazdušaste
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆE PALAČINKE OD HELJDE Ne goje i mnogo su zdravije, a tope se u ustima
Biće super i hladne, i mekane i sutradan.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)