KOH PO BAKINOM RECEPTU IZ STARE SVESKE Svaki zalogaj budi nepca
Mekan i sočan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 10 jaja
- 10 kašika šećera
- 6 kašika sitnog pšeničnog griza
- 4 kašike mekog brašna tip 400
- za prelivanje
- 2 l mleka
- 10 kašika šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi odvojite žumanca od belanaca, pa penasto umutite belanca uz postepeno dodavanje šećera. Zatim smanjite na najmanju brzinu pa umešajte žumanca. Mutite dok se sve ne sjedini. Zasebno, pomešajte brašno sa pšeničnim grizom pa dodajte u umućenu smesu. Lagano sjedinite varjačom. Pleh obložite pek papirom pa u njega izlijte smesu. Pecite 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa još 20 na 175 stepeni. Nakon 15 ak minuta pečenja zagrejte mleko pomešano sa šećerom i vanilom. Kad provri, prelijte vruč koh vrelim prelivom. Ostavite da se prohadi. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TETA JELIN KOH BUDI NOSTALGIJU Generacije su odrasle na njemu, a uspeva i početnicima
Najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNI KOH GOCE TRŽAN ZALUDEO DOMAĆICE NA MREŽAMA Lagan i jednostavan, uspeće i početnicima
Pevačica Goca Tržan osim muzičkog, poseduje i veliki talenat za kuvanje, a u njenim đakonijama najviše uživaju ćerka Lena i suprug Raša. Jednom prilikom je podelila recept za koh koji je preuzela od svoje majke i malo izmenila. Sočan i lagan, ne sumnjamo da će se i vama svideti, a ako je sudeći po Gocinoj liniji, verujemo i da ne goji.
STARINSKI KOH BUDI NOSTALGIJU Jeftin i jednostavan, a svaka kuća je mirisala na njega
Pravi se brzo i lako, a nema ko ga ne voli.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)