HRSKAVI ŠTAPIĆI SA SUSAMOM Savršeni kao grickalica za lepo druženje sa prijateljima
Kad ih jednom probate, zaboravićete na pekaru.
Potrebno je:
- 500 g glatkog brašna (tip 400)
- 150 ml ulja
- 150 ml mineralne vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 50 g susama + još 50 g za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj većoj posudi prosejte brašno. Onda dodajte so, 50 g susama i prašak za pecivo, pa dobro promešajte. Sipajte ulje i mineralnu vodu pa zamesite testo. Zatim ga razvaljajte u oblik pravougaonika i pospite obilno susamom. Onda oklagijom nežno utisnite susam u testo. Testo isecite na štapuće željene dužine, pa svaki lagano uvrnite tako da držite oba kraja i zarotirajte. Poređajte na pleh obložen pek papirom ostavljajući mali razmak između njih. Pecite štapiće oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
SUSAM ŠTAPIĆI SA SIROM BOLJI NEGO IZ PEKARE Biće super i kada se ohlade, a i za 3 dana
Savršeni za doručak ili užinu.
HRSKAVI SUSAM ŠTAPIĆI SE SMAŽU U TRENU Brza užina koju niko ne odbija
Prave se brzo i lako, a savršeni za lepo druženje sa prijateljima.
HRSKAVI ŠTAPIĆI SA BELIM LUKOM Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Savršeni za doručak uz šolju jogurta.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)