KINDER TORTA PO STAROM BAKA JELINOM RECEPTU Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i lagana, a savršena i za domaćice početnice.
Potrebno je:
Za koru:
- 100 g lešnika
- 100 g brašna
- 120 g šećera
- 50 ml ulja
- 200 ml kisele vode
- kesica praška za pecivo
i još:
- 400 g čokoladnog krema za premazivanje
- 500 g keksa
- 150 ml gaziranog soka
Za čokoladni fil:
- 500 ml vode
- 100 g praška za puding od čokolade
- 10 kašika šećera
- 1 kašika brašna
- 250 g margarina
Za beli fil:
- 500 ml vode
- 10 kašika šećera
- 100 g praška za puding od vanile
- 1 kašika brašna
- 200 g mleka u prahu
- 250 g margarina
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 3 kašike ulja
- 30 g lešnika (za dekoraciju, po želji)
Priprema:
U tepsiju stavite 100 grama sirovih lešnika, pa ih pecite desetak minuta u rerni. Polovinu lešnika sameljite, a drugu polovinu stavite sa strane. Umutite brašno, šećer, ulje, kiselu vodu i prašak za pecivo, pa smesi dodajte mlevene lešnike i sve sjedinite. Na dno tepsije stavite pek-papir, po njemu rasporedite pečene lešnike, pa preko njih sipajte smesu za koru. Pecite koru na 220 stepeni dvadesetak minuta. Ohlađenu koru okrenite tako da lešnici budu na vrhu. Premažite koru čokoladnim kremom. U šerpu sipajte 400 mililitara vode, dodajte šećer i ostavite da provri. Umutite prašak za puding od čokolade sa preostalih 100 mililitara vode i kašikom brašna, pa zakuvajte tako da dobijete glatki krem. Ostavite krem da se ohladi, pa ga onda izmiksajte sa 250 grama margarina. Na isti način pripremite i beli fil.
Preko kore na koju ste naneli čokoladni krem najpre stavite beli fil. Potom spuštajte keks u gazirani sok, pa ga poređajte preko belog fila. Nanesite čokoladni fil preko natopljenog keksa. Rastopite čokoladu sa malo ulja, pa dok je glazura vruća, sipajte je preko torte. Tortu ostavite da odstoji najmanje jedan dan pre služenja.
Možda vas zanima:
KINDER TORTA ZA DEČIJE ROĐENDANE Topi se u ustima, a svi je vole
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
STARINSKA INTERKONTINENTAL TORTA Raskošna poslastica sa 3 fila
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
STARINSKA GRILIJAŽ TORTA Moćna poslastica dostojna i kraljevske trpeze
Klasik koji nikada ne izlazi iz mode.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)