GIBANICA BRZI GONZALES Gotova za 3 minuta, a pola se pojede dok je još u rerni
Nećete moći da prestanete da jedete.
Potrebno je:
- 500 g gotovih kora za pitu
- 700 g sira po želji
- 0,5 l jogurta
- 50 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- 50 ml mleka
- 1 prašak za pecivo
Priprema:
Zagrejte rernu. U jednoj posudi umutite jogurt, kiselu vodu, ulje, mleko, sir i prašak za pecivo. Nekoliko kora poređajte u pleh kao osnovu. Ostatak kora zgužvajte pa umačite u pripremljenu smesu. Ređajte preko podloge i pecite, sve dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
TAJNA SLOJEVITE GIBANICE Hrskava kora i sočna sredina, polizaćete i tanjir
Miriše na detinjstvo i bakinu kuhinju.
SOČNA GIBANICA PREPUNA JOGURTA I PAVLAKE Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
GIBANICA MAFINI GOTOVI ZA TREN OKA A ni malo ne zaostaju za čuvenom pitom
Sve se samo pomeša i peče, a osvajaju na prvi zalogaj.
NAJBRŽA PITA SA SIROM Gotova za 5 minuta, a pravi je raj za nepca
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)