DOMAĆE MEKIKE SE SMAŽU U TRENU Mekane i vazdušaste, prosto se tope u ustima

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Samo dodajte jogurt ili prilog po želji.

mekike
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 1 kockica svežeg kvasca
  • 250 g mleka
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike ulja
  • ulje za prženje
  • šećer u prahu

Priprema:

Kvasac rastopite u mlakom mleku sa šećerom pa ostavite 10 minuta da nadođe. Onda dodajte brašno, so i ulje, pa umesite meko testo. Zatim ga pokrijte krpom i ostavite da naraste oko sat vremena. Razvucite rukama nadošlo testo na pobrašnjenoj površini i isecite na manje komade i oblikujte pogačice. Potom ih pržite u dubokom ulju sa obe strane. Ostavite mekike na papirni ubrus da upiju višak masnoće, pa ih pospite šećerom u prahu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading