VOJVOĐANSKI RINFLAJŠ KLASIK ZA SVA VREMENA Supa, ručak i glavno jelo u jednom obroku

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Služite sa renom ili senfom.

rinflajš
Shutterstock

Potrebno je:

  • veći komad mesa od goveđih grudi
  • šuplja goveđa kost
  • šargarepa
  • paštrnak
  • veza peršuna
  • srednji koren celera
  • listići celera
  • 2 luka
  • 2-3 lista lovora
  • krompir
  • biber u zrnu
  • so

Priprema:

Sipajte 2l vode u duboku šerpu pa dodajte meso. Kuvajte ga oko 15 minuta dok ne pusti mast pa prospite vodu i skinite mast sa šerpe. Opet sipajte vodu pa dodajte sve povrće sem krompira, i blago posoljeno meso. Dodajte lovor i biber pa kuvajte na tihoj vatri, poklopljeno, oko 2, 5 sata. Gotovo povrće i meso izvadite iz vode pa dodajte rezanca i peršun. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading