URADITE OVAKO I PALAČINKE VIŠE NIKAD NEĆE BITI ŽILAVE Već mekane kao duša
Trik je jednostavan, a ispadnu savršene.
Previše dugo mesite testo
Ovaj postupak razvija više glutena u testu i da zbog njega palačinke budu žilavije
Umesto toga, ovlaš umutite viljuškom jaja sa malo soli, pa dodajte mleko i onda brašno, i izmešajte samo toliko da ujednačite masu. Pustite da kratko odstoji, pa sipajte vodu po želji.
Možda vas zanima:
TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće vazdušaste i mekane umesto gumene i žilave
Dodajte ovaj sastojak i uživajte u omiljenom desertu.
NALEŠINKI SE SMAŽU U TRENU Tradicionalne poljske palačinke za prave sladokusce
Tanke palačinke iz Poljske obično se pune voćem i džemovima u slatkoj, odnosno sirom ili mesom, u slanoj verziji.
DOMAĆE PALAČINKE OD HELJDE Ne goje i mnogo su zdravije, a tope se u ustima
Biće super i hladne, i mekane i sutradan.
JOGURT PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Još mekše od klasičnih, ova dva sastojka prave veliku razliku
Dodavanje grčkog jogurta i palente dodaće na mekoći i ukusu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)