JUGOSLOVENSKA SVEČANA TORTA Sve domaćice su znale recept , a Titu je bila omiljena
Nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
Tamna kore:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 2 kašike griza
- 2 kašike kakaa
- kesica praška za pecivo
Svetla kora:
- 6 belanaca
- 10 kašika šećera
- 1 kašičica sirćeta
- 1 kašika brašna
- 1 kašika griza
Fil:
- 6 žumanaca
- 6 kašika šećera
- 250 g putera
- 200 g bele čokolade
- kesica šlaga oko 60gr ulupanog po uputstvu
- 100 ml mleka za natapanje tamnih kora
Priprema:
U jednoj posudi umutite cela jaja sa šećerom, pa dodajte griz, kakao i brašno, a onda i prašak za pecivo, pa ispecite. Zasebno umutite belanca sa šećerom, malo sirćeta, grizom i brašnom, pa pecite sve dok ne porumeni. Zasebno skuvajte žumanca sa šećerom pa dodajte belu čokoladu i otopljeni puter. Smesu zatim izmešajte sa umućenim šlagom. Tamnu koru natopite sa mlekom.Ređajte tamna kora, fil, bela kora, fil. Dekorišite tortu otopljenom čokoladom.
Možda vas zanima:
EGIPĆANKA TORTA SE TOPI U USTIMA Prepuna lešnika i kremastog fila, a razvaljuje ukusom
Savršena za sve svečane prilike.
BELI EGIPAT TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Prepuna oraha, lešnika i kremastog fila
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
RABIN TORTA Pravi se od sastojaka koje već imate u kuhinji, a ukusom oduzima dah
Savršena za sve svečane prilike.
NOIR TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Bolja od svakog kolača, a gotova za pola sata
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)