JUGOSLOVENSKA SVEČANA TORTA Sve domaćice su znale recept , a Titu je bila omiljena

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Nema ko vam neće tražiti recept.

jugoslovenska svečana torta
Shutterstock

Potrebno je:

Tamna kore:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike griza
  • 2 kašike kakaa
  • kesica praška za pecivo

Svetla kora:

  • 6 belanaca
  • 10 kašika šećera
  • 1 kašičica sirćeta
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika griza

Fil:

  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 250 g putera
  • 200 g bele čokolade
  • kesica šlaga oko 60gr ulupanog po uputstvu
  • 100 ml mleka za natapanje tamnih kora

Priprema:

U jednoj posudi umutite cela jaja sa šećerom, pa dodajte griz, kakao i brašno, a onda i prašak za pecivo, pa ispecite. Zasebno umutite belanca sa šećerom, malo sirćeta, grizom i brašnom, pa pecite sve dok ne porumeni. Zasebno skuvajte žumanca sa šećerom pa dodajte belu čokoladu i otopljeni puter. Smesu zatim izmešajte sa umućenim šlagom. Tamnu koru natopite sa mlekom.Ređajte tamna kora, fil, bela kora, fil. Dekorišite tortu otopljenom čokoladom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading