ČAČANSKI LONAC OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Neće mu odoleti ni najveći gurmani

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Prepun različitih vrsta mesa, za ručak koji se pamti.

čačanski lonac
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g teletine
  • 500 g svinjetine
  • 1 pile
  • 150 g slanine
  • 300 g pirinča
  • 2 kisela krastavčića
  • 1 šolja crvenog vina
  • 7-8 čenova belog luka
  • 1 glavica kiselog kupusa
  • ulje
  • biber
  • lovorov list
  • so

Priprema:

Piletinu, svinjetinu i teletinu začinite, isecite na komade i stavite u odgovarajuću tepsiju. Na malo masti prepržite pirinač i pomešajte ga sa mesom. Dno zemljanog lonca prekrijte slaninom isečenom na tanke komade. Postupno ređajte slojeve kupusa i mesa dok svi sastojci ne nestanu. Prelijte sve crvenim vinom. Pokrijte lonac i stavite ga u prethodno zagrejanu rernu. Pecite dok se svi sastojci dobro ne skuvaju i omekšaju.

Komentari (0)

Loading