MLEVENI NEKUVANI PARADAJZ Gotov očas posla, a savršen za hladne dane, krepi organizam u trenu
Zdrav i ukusan, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 5 kilograma paradajza
- 1 veza peršuna
- 3 kašike soli
- 2 kašike šećera
Priprema
Paradajz operite i dobro oljuštite pa isecite na kriške. Onda ga pospite šećerom, solju i sitno seckanim peršunom. Pustite da odstoji nekoliko minuta, pa ga sameljite. Zatim sipajte u staklene flaše i dobro zatvorite.Rernu zagrejte na 150 stepeni. Flaše stavite u rernu i ostavite da odstoje oko 30 minuta, pa smanjite na 100 stepeni i ostavite još 90 minuta. Izvadite ih tek sutradan, nakon što se dobro ohlade.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)