MLEVENI NEKUVANI PARADAJZ Gotov očas posla, a savršen za hladne dane, krepi organizam u trenu

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Zdrav i ukusan, bićete oduševljeni.

mleveni nekuvani paradajz
Shutterstock

Potrebno je:

  • 5 kilograma paradajza
  • 1 veza peršuna
  • 3 kašike soli
  • 2 kašike šećera

 

Priprema

Paradajz operite i dobro oljuštite pa isecite na kriške. Onda ga pospite šećerom, solju i sitno seckanim peršunom. Pustite da odstoji nekoliko minuta, pa ga sameljite. Zatim sipajte u staklene flaše i dobro zatvorite.Rernu zagrejte na 150 stepeni. Flaše stavite u rernu i ostavite da odstoje oko 30 minuta, pa smanjite na 100 stepeni i ostavite još 90 minuta. Izvadite ih tek sutradan, nakon što se dobro ohlade.

Komentari (0)

Loading