FRANCUSKI BAGET NA DOMAĆI NAČIN Mekan kao duša, a biće podjednako svež i sutradan

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Cela kuća zamiriše dok se peče.

domaći baget
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 1 suvi kvasac
  • 375 g vode
  • 30 g maslinovog ulja
  • 9 g soli


Priprema:

Rernu zagrejte na 230 stepeni. U jednoj posudi sjedinite sastojke da dobijete glatku smesu. Onda ostavite 15 minuta da odstoji pa ga ispreklapajte 4 puta.Postupak ponovite još dva puta s pauzom između od 15 minuta. Ostavite u frižider da fermentiše 12 do 36 sati. Varjačom istresite testo na pobrašnjenu podlogu pa ga samo prstima razvucite. Podelite na 7,8 komada, pa od svakog oblikujte štapiće. Pustite ih 20 minuta da narastaju. Pecite bagete oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 230 stepeni.

 

Komentari (0)

Loading