POSNA JAFA TORTA MILUJE NEPCA A polovina se pojede dok je još u plehu
Savršen spoj čokolade i pomorandže u poslastici koja osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
Za koru
- 190 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 130 g šećera
- 140 ml biljnog mleka
- 75 ml ulja
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
Za žele
- 350 ml soka od pomorandže
- 1 kiseca želatina
Za čokoladni toping
- 1 kašika ulja ili posnog margarina
- 130 g posne čokolade
Još:
- džem od kajsije ili pomorandže za premazivanje
- 1 pomorandža za dekoraciju
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni.U jednoj posudi pomešajtebrašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin ekstrakt. Onda polako dodajte ulje i biljno mleko i dobro promešajte. Smesu izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kora pečena. Zatim skuvajte sok od pomorandže, a u maloj količini razmutite želatin. Nakon što nabubri, dodajte u sok od pomorandže i mešajte, sve dok se ne zgusne. Koru premažite džemom pa je prelijte želeom. Ostavite pola sata u frižideru. Čokoladu otopite sa kašikom ulja, pa time prelijte tortu. Dekorišite rendanom korom pomorandže.
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SE TOPI U USTIMA Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA Razvaljuje ukusom, a uspeva i početnicima
Savršena za slave i sve svečane prilike.
POSNA VASINA TORTA Bez jaja i mleka, a kremasta kao iz poslastičarnice
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZA POSNA KEKS TORTA Prepuna čokolade i oraha, poćiće vam voda na usta
Nema paljenja rerne, a nemo ko je ne voli.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)