POSNA JAFA TORTA MILUJE NEPCA A polovina se pojede dok je još u plehu

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Savršen spoj čokolade i pomorandže u poslastici koja osvaja na prvi zalogaj.

posna jafa torta
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru

  • 190 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 130 g šećera
  • 140 ml biljnog mleka 
  • 75 ml ulja
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile

Za žele

  • 350 ml soka od pomorandže
  • 1 kiseca želatina

Za čokoladni toping

  • 1 kašika ulja ili posnog margarina
  • 130 g posne čokolade

Još:

  • džem od kajsije ili pomorandže za premazivanje
  • 1 pomorandža za dekoraciju

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni.U jednoj posudi pomešajtebrašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin ekstrakt. Onda polako dodajte ulje i biljno mleko i dobro promešajte. Smesu izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kora pečena. Zatim skuvajte sok od pomorandže, a u maloj količini razmutite želatin. Nakon što nabubri, dodajte u sok od pomorandže i mešajte, sve dok se ne zgusne. Koru premažite džemom pa je prelijte želeom. Ostavite pola sata u frižideru. Čokoladu otopite sa kašikom ulja, pa time prelijte tortu. Dekorišite rendanom korom pomorandže.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading