BAKINA SUPA SA KNEDLAMA Miris detinjstva u tanjiru vraća uspomene na brižne dane
Supu možete obogatiti i komadićima kuvanog mesa
Sastojci:
Za supu:
- 1 kašika ulja ili malo maslaca
- 1 glavica crnog luka (sitno seckana)
- 1 šargarepa (isečena na kolutove ili kockice)
- 1 paškanat ili peršunov koren (opciono)
- 1 krompir (iseckan na kockice, opciono)
- 1 manja tikvica (opciono)
- So, biber, suvi začin (po ukusu)
- 1 l pileće supe (ili voda sa kockom za supu)
- Seckani peršun za kraj
Za knedle (griz knedle):
- 1 jaje
- 3 kašike griza
- Malo ulja (oko 1 kašičica)
- Prstohvat soli
- Prstohvat praška za pecivo (opciono, za mekšu teksturu)
Priprema:
1. Priprema supe:
U šerpi zagrejati ulje/maslac i propržiti crni luk dok ne postane staklast.
Dodati šargarepu i ostalo povrće koje koristite. Dinstati nekoliko minuta.
Naliti pileću supu (ili vodu s kockom) i pustiti da se kuva dok povrće ne omekša (15–20 minuta).
2. Priprema knedli:
Umutiti jaje viljuškom, dodaj so, ulje i griz.
Ostaviti da odstoji 5–10 minuta da griz nabubri.
Po želji, dodati prstohvat praška za pecivo za mekšu strukturu.
3. Dodavanje knedli:
Kada je supa skoro gotova, smanjiti temperaturu da lagano vri.
Kašičicom (umočenom u hladnu vodu) uzimati smesu i spuštati knedle u supu.
Kuvati još oko 10 minuta dok knedle ne isplivaju i omekšaju
4. Završni dodaci:
Dodati sitno seckani peršun i po potrebi još začina.
Sklonitu s vatre i ostavi da se malo prohladi.
Bonus video:
Možda vas zanima:
VOJVOĐANSKI RINFLAJŠ KLASIK ZA SVA VREMENA Supa, ručak i glavno jelo u jednom obroku
Služite sa renom ili senfom.
SUPA OD PARADAJZA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara sa kojim nema greške
Bićete oduševljeni ukusom.
DOMAĆA PILEĆA SUPA Odlično rešava prehladu, a istog ukusa kao ona bakina!
Sipaćete tanjir više.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)