KOKOS KIFLICE BUDE NOSTALGIJU Prhke i mirisne, baš kao one bakine
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
- 250 g margarina
- 140 g šećera
- 2 žumanca
- 1 jaje
- 180 g kokosa
- 1 prašak za pecivo
- 350 g brašna
- 50 g šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednu posudu stavite šećer, margarin, žumanca i celo jaje. Umutite penasto pa dodajte kokos. Sve ručno pomešajte pa dodajte prašak za pecivo i postepeno brašno. Zamesite testo koje se neće lepiti. Zatim od testa uzimajte manje loptice pa svaku na dlanu malo razvaljajte. Krajeve im malo savijte pa ih ređajte u pleh. Pecite kiflice oko 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Dok su još mlake pospite ih šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
BUNAR KIFLICE SE TOPE U USTIMA Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
BUNAR KIFLICE IZ BAKINE KUHINJE PRHKE I NEODOLJVE Zbog njih i komšije dolaze nepozvane
Mekane i mirisne, savršene za sve prilike.
KOKOS KOCKE BUDE USPOMENE SA LETOVANJA A može i dete da ih napravi
Kremaste i slatke, nema ko će im odoleti.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)