DOMAĆE PROJICE SA JOGURTOM SE TOPE U USTIMA A gotove za 10 minuta
Mirisne i sočne, savršene za doručak ili večeru.
Potrebno je:
- 200 g kukuruznog brašna
- 100 g pšeničnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
- 2 jaja
- 200 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 50 g rendanog sira
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašna, so i prašak za pecivo. Zasebno umutite jaja, ulje i jogurt. Sjedinite obe smese varjačom dok ne dobijete glatku smesu. Zatim umešajte rendani sir u testo. Smesu sipajte kašikom u kalup, oblikujući male projice. Pecite projice 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PROJA SA PAPRIKAMA IZ BAKINE KUHINJE Polovina se pojede dok je još u plehu
Savršena za doručak ili večeru, a bićete siti satima.
PROJA BEZ JAJA SE TOPI U USTIMA A gotova dok pristavite kafu
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
4 SAVETA ZA SOČNU PROJU Neće biti suva niti se mrviti, već mirisna i mekana kao duša
Primenite ove jednostavne trikove i uživate u mekanoj proji.
PROJA SA SIROM ŽUTA KAO SUNCE Evo kako je prave u kafani, biće sveža i 5 dana
Služite toplu uz jogurt ili kiselo mleko.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)